Vilka är Team Norrortracing?

För dig som inte vet vart du hamnat är detta hemsidan för ett team som byggts upp av streetracers från norra sidan stan och gamla arrangörerna Norrortracing.

Mellan 2002 och 2005 arrangerade Norrortracing streetrace på gatan med syfte få folk att köra och inte bara titta på. Grunden var att alla som ville köra inte hade koll på vart "storebror" Cityrace höll till.
MYCKET folk har genom åren hunnit med att köra på våra diverse race som har pågått.
Nu har åren gått, gatorna har slitits, Knivsta byggdes om för att hindra oss och Polisen intresse att sätta dit streetracingarrangörer blev större och större för varje år som gick! Enligt de omröstningar på zatzy.com har Norrortracing stått för dem bästa racen både år 2004 och 2005.

2006 var första året då vi gick under det nuvarande namnet Team Norrortracing, men vi är fortfarande ett gäng från "den gamla tiden" med en hel del nyanslutna medlemmar i skaran. Meningen är att någon/några teammedlemmar skall synas på samtliga Bilsport evenemang, Lazzat körningar, drifttävlingar, streetrace... ja, allt som du själv kan komma på? Vi har för avsikt att köra så mycket som det bara går och det gör vi tillsammans och stöttar varann!

Mycket mer kan sägas om detta TEAM, men den största sammanhållningen sköts via vårt Forum. Alla är välkomna dit, men endast folk som presenterat sig på tillställningar osv har blivit godkända för fullständiga rättigheter och har tillgång den slutna delen av forumet.
Har du några frågor om teamet är du varmt välkommen att kontakta oss via forumet, skicka bara ett PM till någon av personerna som du hittar i garaget ovan. Hoppas vi ses!

Mvh Team Norrortracing

FAQ

- Måste man bo på norra sidan för att bli medlem i NR?
- Självklart inte! Vi har många medlemmar utspridda över hela Stockholm, resten av Sverige samt en och annan utanför gränserna också, och alla är välkomna hos oss!

- Hur får jag tillgång till hela forumet?
-
Tillgång till hela forumet får man efter att man visat sig som aktiv inom Norrortracing, och viktigast är att man kör på racen. Då får man statusen "supporter" i forumet och tillgång till alla delar.

- Hur kommer jag med på SMS listan?
- Till att börja med bör du registrera dig på forumet och ta kontakt med någon i teamet och anmäla ditt intresse för SMS listan. Det viktigaste sen är att köra på racen för att visa att du vill vara kvar!

Har du några fler frågor är du alltid välkommen att PM:a teamet i forumet!


Norrortracings historia2002
Sagan om NR börjar i juni sommaren 2002. En vänskapskrets på ett par personer som länge hängt på Zatzy.com tyckte att det var alldeles för mycket aktiviteter på den södra sidan av stan och bestämde sig för att träffas och gasa lite på den norra.
Den ursprungliga kärnan som grundade Norrortracing bestod då av Nismo, MK4, Jimpa och Fiatmicke. Så småningom anslöt även MikeTakeAHike till den lilla skaran som träffades på Eurostop på söndagkvällarna.

Det första evenemanget blev en mindre tillställning med att par lopp på Märstarakan, med ca 15 bilar.
Det andra utanonnerades på Zatzy, där vi frågade hur många det var som var intresserade av att rejsa med oss på den norra sidan av stan.
Intet anande blev vi chockade då över 100 bilar dök upp på parkeringen, ivriga att få testa bilen mot en motståndare. Succén var ett faktum.
Efter detta har det bara rullat på, NR drog folk under hela sommaren 2002 och intresset verkade inte ebba ut. Vi var tvungna att fortsätta.
Även fast vi var eniga om att ligga lågt under vintern dröjde det inte länge förrän konbanor och sladdträffar arrangerades på Eurostop, och även dessa blev mkt populära då folk vågade utmana med sina vinterbilar, där hästarna spelade mindre roll.

2003
Sommaren 2003 drog NR ännu mer folk, och vi var tvungna att se över våra rutiner, både gällande rakor, säkerhet och crewmedlemmar för att lyckas behålla vår seriösa profil. Iochmed detta lyckades NR slå sig in bland dom stora pojkarna och även dra ett par av Stockholms motorprofiler till våra evenemang.
Säsongen blev bra men lite interna problem i crewet + att färskheten ibland lös igenom gjorde att den inte blev helt komplett. Dock har reaktionerna från våra medlemmar ofta varit positiva, och det tackar vi otroligt mycket för.

Nu när vi växt så explosionsartat var ju en tredje säsong en självklarhet!

//Nismo NR Crew

2004
År 2004 vart självklart större än tidigare vilket var förväntat, att det skulle bli så stort och så bra som det blev sen var det däremot ingen som trodde! Norrortracing drog ännu mer galna bilar och förare än tidigare år, publiken hölls på en lagom och jämn nivå, polisen lät oss vara ifred större delen av sommaren och vädret var ju med oss till stor del utom avslutningen.
Detta var året som folk snackar om att Norrortracing var störst i Stockholm, storebror Cityrace har tagit ett steg åt sidan och endast hållt i enstaka race - som iofs självfallet dragit mest folk - vilket lett till att andra fått ta steget fram och visa vad de går för.

I tradition med RaceNight från söder arrangerades även 2004 ett Norr vs Söder, detta år vart hästkrafterna per bil fler från båda sidor men Norrort vart tyvärr tvungna att ge efter denna gång. (trots storseger 2003)
Pga av alla småarrangörer 2003 valde vi att tona ner våra antalet race i år (ifall det skulle bli samma sak detta år) till ett race i månaden. Det visade sig sen att det inte var lika mycket spontanrace som 2003, så det blev istället lite glest emellan dem, och jälvklart ska vi försöka få det lite jämnare i år så att alla blir nöjda och glada. Under året tog vi även in Matte A6 och Frippe "Fritzz" i crewet som hjälp för fortsättningen!

Inför 2005 har vi styrt upp en sms-lista med fler feta bilar och race-sugna förare än tidigare! År 2005 ska bli det största nånsin från Norrortracings sida! Hoppas vi ses i sommar!

//Richie NR Crew

2005
Norrortracing fortsatte att arrangera högkvalitativa streetrace med många snabba och galna bilar på våra race. Crewet utökades med flera personer för att kunna styra upp saker på ett proffessionellt sätt. Norrortracing syntes både på Elmia mässan med Wickeds feta S4 och vår egna galna NR gocart och på Street Cars Fest detta år, samtidigt som det arrangerades fler feta race, och en stor utställning i samarbete med BRL i Barkarby.
Norr vs. Söder avgjordes detta år och som vi gjorde det!
Norrort knep både första, andra och fjärde placering i och med Robbans läskigt snabba S4 som hamnade först på pallen och Freddes monsterbygge på andra plats med sin S2:a.

Detta var även året som Norrortracing Crew beslöt sig för att tagga ner på racearrangemangen och istället bilda "Team Norrortracing" som skulle ha en smått lagligare stämpel var tanken.

//Nismo NR Crew

2006
Första året som Team Norrortracing och det hanns med en hel del denna sommar, bland annat hyrde vi Gotland Ring vilket blev en enorm succe bland våra medlemmar! Teamet hade fullt upp med att köra sina egna bilar istället för att arrangera race, vilket många gjorde på Bilsports evenemang under sommaren.

Norr vs. Söder kördes tyvärr inte detta år pga. yttre omständigheter som omöjliggjorde någon tävling.

//Nismo Team NR

2007
Denna sommar hyrde Team Norrortracing Mittsverigebanan utanför Sundsvall, och det var ett fåtal medlemmar som fick sina bilar klar till denna bankörning vilket ledde till att de som faktiskt var där fick gott om tid och plats att gasa av sig rejält!

Sommaren 2007 var även året då teammedlemmarna inte kunde hålla racenerverna i styr utan vi såg till dra igång Brostugan igen på allvar, något vi lyckades riktigt bra med! I samband med detta arrangerades även ett par race med mycket gott resultat, då vi bla. fick köra av en hel stege på Akalla rakan med ruskigt snabba bilar i linen. Racen höll god kvalitet men långt ifrån den klass som hölls när NR lockade som mest folk vilket innebär att vi självklart måste överglänsa oss själva 2008...

//Nismo Team NR

Copyright Nismo.se 2009